30
MAR
2013

Webhost ieftin vs. „scump”

Webhost-ul! Cat este de important? De ce sa nu luam ce e cel mai ieftin.

In zilele noastre, serviciile de web hosting sunt peste tot si relativ ieftine, care reprezinta o piata adresata cumparatorului. Chiar daca aveti un buget limitat si cautati hosting ieftin, sa zicem undeva sub 15 RON / luna, ba chiar sub 10, exista mai multi furnizori care ofera astfel de servicii decat v-ati putea imagina. Totusi, este indicat sa fiti atent la furnizorul pe care-l alegeti. Ieftin nu garanteaza intotdeauna servicii de calitate. Eu cel putin, din experienta mea si a altora, asta am vazut, ieftin=calitate mult inferioara  si suportul praf.

Inainte de a va avanta in achizitionarea unui pachet de hosting, trebuie sa faceti cativa pasi pentru a sti ce luati, daca e de calitate sau nu, sa nu dati banii aiurea, asta chiar daca nu sunt multi, dar cel mai important, mai important decat banii dati, este calitatea serviciilor furnizorului de hosting, daca raspunde la ticket-uri, daca dau solutii, daca serverul este stabil, daca ofera ceea ce ai nevoie sau altele in plus…

In primul rand trebuie sa stiti de ce aveti nevoie, de ex. rapiditate (obligatoriu), daca aveti nevoie de cron job-uri, postgreSQL, ip dedicat, sau scripturi ce trebuie rulate, cu anumite cerinte … In cazul acesta trebuie sa va adresati cu un mail relativ simplu in care spuneti furnizorului ce aveti si ce ati dori de la hosting. Deseori, de la hosting de 10 RON/Luna, nu veti primi reply sau veti primi reply cum ca se poate dar in realitate nu va functiona cum va asteptati.

Cauta feedback-uri pentru firma de la care vrei sa iei host-ul, sa vezi ce zic altii despre serviciile oferite… Este foarte important sa afli de la altii, actuali clienti sau fosti clienti.

Eu personal am inceput cu hosting ieftin, shared, unde eram cu aprox 20 000 de site-uri pe acelasi host, cateodata nu se incarca site-ul, cateodata dadea eroare, si cel mai des, pentru site-urile care au accesari mai multe, eroare de db (maxclients), o eroare care e defapt o limitare pusa de provider, ex: 10 vizite/secunda.

In final… daca aveti un blog mic, un site de prezentare maruntel, sau ceva ce nu necesita atentie mare, nici seo, nici administrare … puteti opta pentru ceva mai ieftin, in cazul in care vreti sa va dezvoltati, aveti o afacere si vreti sa fiti cunoscut, sa vindeti produse, sa fiti consolidat pe piata … intervine seo, automat administrare cu adaugare content solid, marketing … unde, veti avea OBLIGATORIU nevoie de un host mai bun, mai profesionist, in esenta, mai scump decat ati avut.

Pentru a sti ce ofer pentru web hosting, pentru tine, pachet unic personalizat, poti folosi formularul Cere Oferta.

bafta

 

 

  1. raducu Răspunde
    La inceput e logic sa alegem un pachet de 1 euro lunar iar daca proiectul ne reuseste sa trecem la un server vps sau reseller.
  2. Ora Exacta Răspunde
    Uitandu-ma pe internetul in limba romana iata ca am aflat pe pagina dvs.. Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!
  3. admin Răspunde
    Multumesc, am sa incerc sa re-iau activitatea pentru ca am neglijat blog-ul in ultima perioada.

Leave a Reply

*

captcha *